Zoek...
Sunflower Bean – Twentytwo in Blue

Sunflower Bean – Twentytwo in Blue

Label: Lucky Number Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-11 07:00:00 • min lezen

Indie
7

Sunflower Bean – Twentytwo in Blue

Het Amerikaanse trio Sunflower Bean weet met hum dromerige gitaarklanken en de meervoudige gitaren een sfeertje neer te zetten dat doet denken aan Fleetwood Mac. De zang van bassiste Julia Cumming en gitarist Nick Kivlen wisselen zich af waardoor het allemaal afwisselend en gemoedelijk klinkt.

Het album begint stevig en swingend met ‘Burn it’ dat als veelbelovend voor dit album opent. Het pakt je dan ook direct. Met de single ‘I Was A Fool’ neemt Comming de zang waar en klinkt het allemaal liever en brozer. Het nummer past beter bij haar dan ‘TwentyTwo’ dat als een middle of the road song doorkabbelt.
Gelukkig pakt men het net op tijd op om weer wat meer pit in het album te geven met ‘Puppet Strings’. Deze Joan Jett stamper kan een tent aardig op de kop krijgen wanneer men live speelt. Net als het ‘Human For’ en ‘Sinking Sands’ zit er in het tweede deel wat meer pit in de songs.

Het is een goede opvolger van het debuutalbum ‘Human Cermony’. Niet verrassend maar wel lekker in het gehoor liggende indiepop.

 

Sunflower Bean is in Nederland te zien op

11 april Paradiso te Amsterdam

Indie

Deel via social media: