Zoek...
Sunstorm - The Road To Hell

Sunstorm - The Road To Hell

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-15 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Sunstorm – The Road to Hell

Het is alweer 10 jaar dat deze superband hun eerste album uitbracht. Superband ? En niemand die er ooit van heeft gehoord?? Ja, binnen de melodische rock is dit weldegelijk een superband. De voormalige zanger van Rainbow, Joe Lynn Turner startte deze band met de leden van Pink Cream 69. Maar ook hier zien we dat Alessandro Del Veccio een vinger in de pap wil. Hij sluit aan als toetsenist.
Ja, het past in de lijn van Del Veccio’s platenlabel Frontiers. Inmiddels zijn de PC69 bandleden weer herenigd met hun eigen zanger.

Ja, het past in de lijn van Del Veccio’s platenlabel Frontiers. Inmiddels zijn de PC69 bandleden weer herenigd met hun eigen zanger.
Toch weet het meesterbrein Turner een eigen draai aan het album geven. Gelukkig maar, de melodic rock is weer powerful met Only the Good Will Survive, heerlijk melodieus met heerlijke gitaariffs van Simone Mularoni (DGM) op ‘My Eyes On You’ en soms heerlijk voor de hand liggend met ‘Future to Come ‘.
Opvallend is dat Joe Lynn Turner een zangstijl  kent dat zwaarder en ruwer is geworden naar mate hij ouder wordt. Het is daardoor stevig, maar ik mis zijn uniek stemgeluid wat hem zo bijzonder bij Rainbow maakte. Dit horen we gelukkig nog wel op ‘Everywhere’ en ‘Calling’ terug.

Het album is inmiddels verschenen en deze week komt het bericht dat Joe Lynn Turner in het ziekenhuis ligt met hartkwalen. Hoe en wat wordt niet vermeld, maar hopelijk is hij weer snel op de been.

Rock

Deel via social media: