Zoek...
Supergrass – In It For The Money re-issue

Supergrass – In It For The Money re-issue

Label: BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-08-24 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop / Rock
8

Supergrass – In It For The Money re-issue

Het festivalseizoen is voor een groot deels weer geannuleerd. De Britse band uit Oxford kon weer gaan shinen op het podium en met de re-issue van het album uit 1997, kan de band weer het succes oprakelen van toen.

In It For The Money was dan ook een van hun succesvolste albums. Met songs als ‘Richard III’,  ‘Late In The Day’ en ‘Sun Hits the Sky’ werden popularine songs die als voorloper van het titelloos vervolg album met ‘Pumping Up Your Stereo’ een grote hit maakten.

Met deze re-release krijg je er een mooie toevoeging bij. De B-kantjes die niet op het origineel album stond en outtakes die gemasterd zijn zijn een mooie aanvulling op het album. Songs met handclaps of akoestische gitaren met langere intro’s, bijna elk nummer is verschillend. Van de bovenstaande hits als ‘Cheapsksate’ en ‘Sometimes We’re Very Sad’ brengen de kleine details als blazers of tekstueel en instrumentaal tot een andere sfeer in de song. Tot slpot is er nog een live uit 1998. album aan toegevoegd.

Met ‘Melanie’ van het Lowland festival van 1995, Sometimes I Make You Sad (Amsterdam ‘97), de grote UK hit ‘Going Out’ (Toronto)  als songs van dit album van de Nottingham show uit 1998.

 

Indie / Pop / Rock

Deel via social media: