Zoek...
Supersonic Blues Machine - Californisoul

Supersonic Blues Machine - Californisoul

Label: Provogue / Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-23 07:00:00 • min lezen

Blues / Pop / Rock / Soul
8

Supersonic Bluesmachine – Californisoul

Het was een beetje vreemd om deze band te zien op een middag in een klein dorp boven Hoogeveen, met weinig mensen . De band met Fabrizio Grossi (Starbreaker), Kenny Aronoff (Mellencamp, Stevie Wonder, Meatloaf e.v.a.) en gitarist Lance Lopez (sessies) kunnen we rustig betitelen als een super act. Het is dan ook niet vreemd dat hier vele bekende musici een bijdrage aan willen leveren.

Het debuut album was al een juweeltje als het gaat om blues rock. Met Californisoul wordt er wat meervoudige vocalen bij gegooid en met een swingende sound opent de band verrassend met “In Am Don Missing You”. De gospelsoul is hier in de bluesrock verwerkt en klinkt direct als een klok. Het concept is helder, de gasten komen terug of hebben dit al eerder opgenomen. ZZ Top Billy Gibbons  weet zijn ZZ Top sound in “Broken Heart” te brengen, terwijl Robben Ford zijn gitaar laat spreken in “Somebody’s Fool”.
Door de songs  af te wisselen van eigen nummer dan weer een met een gast is het album divers en vooral stuwend te noemen. De eigen songs zijn op dit album vooral swingend te noemen “Bad Boys” en “The One” kennen een andere sfeer dan “Elevate” met Eric Gates en Walter Trout’s “What’s Wrong”.  Bekende klanken en daar wordt Steve Lukather van TOTO op “Hard Times” aan toegevoegd. Rasechte gitaristen die de blues hoog hebben en de kwaliteit ook mee brengen.
We kunnen gerust stellen dat deze heren weer een heerlijk bluesrock album hebben afgeleverd.

Voor de show in Eindhoven op het lighttownblues festival komt de band met Eric  Gates als gast.
3 november Klokgebouw te Eindhoven

Blues / Pop / Rock / Soul

Deel via social media: