Zoek...
Susanna – Baudelaire & Piano

Susanna – Baudelaire & Piano

Label: Susannasonata/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-13 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Susanna – Baudelaire & Piano

Wanneer de Noorse zangeres Susanne begint te zingen, weet ze haar luisteraars snel stil te krijgen. De songs op de piano passen bij haar kwetsbare hoge stem. Vorig jaar wist ze met haar interpretaties van de surrealistische middeleeuwse schilderijen van Jheronimus Bosch een album vol te maken. Nu heeft ze de dichter Charles Baudelaire ontdekt.

Het album kent dan ook 10 prachtige songs met stukken van deze dichter. Het is niet zo vreemd dat ze met deze dichter wegloopt. Dat heeft Bob Dylan, Jim Morrison en vele andere muzikanten al eerder gedaan.  Susanne weet het boek ‘Les Fleurs Du Mal’ (vertaald door Anthony Mortimer) als inspiratiebron voor dit album te gebruiken.

De verhalen over de griezels van toen en de engelen der liefde weer Susanne tot leven te brengen door haar mooie zangstijl. Wanneer je ‘Longing For Nothingness’, ‘Meditation’ of ‘the Vampire’ beluisterd wordt je van alles songs even stil. Wanneer ze met ‘The Ghost’ haar album weet te eindigen zien we door de schimmen van de kaarsen in de nacht iemand weglopen, die al nieuwsgierig luisterend het oor tegen het raam heeft gelegd.

Singer-songwriter

Deel via social media: