Zoek...
Susanna & David Wallumrod – Live

Susanna & David Wallumrod – Live

Label: Sonata

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-08-10 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Susanna & David Wallumrod – Live

De Noorse zangeres Susanne staat in Noorwegen vooral bekend om haar uitzinnig gedurfde, originele en meeslepende songs. Ze weet met haar covers een andere versie te maken dat ver van het origineel kan zijn maar toch ingetogen mooi vertolkt wordt.

Dit keer weet ze een selectie te maken van songs die niet voor de hand liggen, maar toch van de grootheden in de singer-songwriters wereld zijn. Zo horen we een heel meeslepende versie van Chelsea Hotel #2 van Leonard Cohen en een ingetogen ‘Wrecking Ball’ van Neil Young. Het is duidelijk dat ze de voorkeur heeft voor Tom Waits en weet met 3 songs ‘Johnsburg, Illinoins’, ‘Gin Soaked Boy’ en ‘Underground’ de muzikale gekte van deze man te vertolken. Joni Mitchels’s ‘This Flight Tonight’ komt met haar stemgeluid misschien nog het dichts bij het origineel.
Een mooie vertolking van For No One van the Beatles is misschien wel het mooiste nummer van dit album.

Susanna heeft dit mooi en ingetogen album op haar eigen label uitgebracht en weet dat haar  vorm van muziek niet snel naar het grote publiek de weg vind. Toch is ze niet voor niets geprezen met de Noorse Grammy Awards. En ja het is niet voor niets een heus live album.

Singer-songwriter

Deel via social media: