Zoek...
Susanne – Go Dig My Grave

Susanne – Go Dig My Grave

Label: Susanne Sonata/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-09 07:00:00 • min lezen

Alternative
7,5

Susanne – Go Dig My Grave

De Noorse pianiste Susanna Wallumrod weet al enige jaren onder verschillende namen album uit te brengen. Naast diverse albums met het Magical Orchestra bracht ze op het Grappa label een Noors album uit en op haar eigen label SusannaSonata leverde ze twee jaar geleden het ingetogen Triangle album.

Met een sprankelende titel komt ze nu met haar nieuwe album. Het album bevat vele covers en een enkel eigen geschreven stuk. Met het openingsnummer “Freight Train” begint ze lekker voortvarend en uptempo, al zijn de volgende stukken vooral fragiel en intiem te noemen. “Cold Song” en “Invitation to a Voyage” worden gedragen door strijkers en een harmonium. De muziek past bij de hoes. Creatief, lief, traditioneel en inventief kunstig. Met violen, piano en harmonium worden tradionele Ierse songs als “Rye Whiskey”, “the Willow Song” en “Go Dig My Grave” subtiel opgebouwd.
Maar ook Joy Divisions “Wilderness” en Lou Reeds “Perfect Day” worden onder handen genomen. De songs zijn allen even subtiel en klein weergegeven waardoor het allemaal intiem klinkt.

Mooi voor een zondagochtend om mee wakker te worden

Alternative

Deel via social media: