Zoek...
Suzi Quatro – No Control

Suzi Quatro – No Control

Label: SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-06 07:00:00 • min lezen

Garage rock
8

Suzi Quatro – No Control

Vroeger ergens in de jaren 70 was Suzi Quatro the hot chick in Rock and Roll. Haar lange haren waaide om haar heen terwijl ze haar bas bespeelde. Ze werd al snel ontdekt en wist als actrice een tweede carrière te starten. ‘If You Can’t Give Me Love’ stond jarenlang in de top 2000 en met Smokey zanger Chris Norman scoorde ze een hit met het poppy ‘Stumblin in’. Susan Kay Quatrocchio is inmiddels 69 jaar en wil nog een keer stevig rocken!

Dit doet ze dan ook vol verve. Ze laat alle teugels vieren en gaat er voor. No Control is dan ook het openingsnummer dat direct een heerlijke rocksong is. Het zou passen in de huidige sound waar de stevige rockacts een knipoog geven aan de blues. ‘Going Home’ is met de hammond toetsen dan ook een heerlijk vervolg. Met mondharmonica gaat de band helemaal los. Wanneer plotseling de Caribische klanken van ‘Love isn’t Fair’ met alle toeters en bellen begint te klinken, hebben we even een moment alsof je in een verkeerde film binnen loopt. De klanken doen eerder denken aan BZN. Waarna ze weer soepel overgaat naar de ZZ Top drive van ‘Macho Man’.

Het tweede deel van het album kent geen verrassende uitglijders en zijn de blues rock songs ‘Easy Picking’ en ‘Bas line’ prima songs. Met ‘I Can Teach You Fly’ weet de 70’s sound er nog even in te gooien. Maar over het algemeen is dit een verrassend en prima album!

Garage rock

Deel via social media: