Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-06 07:00:00 • 10 min lezen

Sven Hammond - IV

Sven Hammond - IV Label: Caroline Eindoordeel: 8

De Nederlandse band Sven Hammond ging voorheen onder de naam Sven Hammond Soul door het leven. De toetsenist van Anouk en Di-rect Sven Figee is met zijn Hammond orgel de bandleider van deze popact. Na "Looking Up Turning Around", "The Apple Field" en "The Usual Suspects" is dit album dan ook het logischerwijze nummer 4/IV.

De popsound is vol van soul en een rock sausje is pittig rauw en zal zeker op het podium een energieke uitstraling krijgen. Nu is de solo artiest met zijn bandleden gegroeid naar een gehele band. Dit hoor je in de songs waar nu ieder bandlid de ruimte krijgt om zich te uiten, Met Ivan Peroti als vaste zanger (voorheen diverse zangers op een album) kan de band beter toewerken naar een vaste sound.

De lekkere pop van "Empire" gaat richting een Kensingtons sound terwijl "Gloria" een heel ander soulvol popsound kent. De reggae en jazz invloeden zijn in dit nummer herkenbaar terug te vinden. Het Hammond geluid mag ook niet ontbreken. Als intro van Reonating Heartbeat komt het duidelijk naar voren. Samen met de lekkere baslijn is het een heerlijk soul nummer wat je automatisch in beweging krijgt. Of het "Mile For Mile" of het "Kiss The Ground", het zijn allemaal heerlijke swingende nummers waardoor het een afwisselend album is.

Sven Hammond is de komende dagen te zien in 12 maart Doornroosje te Nijmegen 20 maart Burgerweeshuis te Deventer 21 maart Atak te Enschede 26 maart Patronaat te Haarlem 27 maart Simplon te Groningen

Deel via social media: