Zoek...
Sven Hammond – Rapture

Sven Hammond – Rapture

Label: VG music / Caroline

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-04 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie
7

Sven Hammond – Rapture

De afgelopen tijd heeft Sven Hammond zich netjes in de kijker gespeeld. Samen met de DWDD wisten de heren hun debuutalbum prima te presenteren en stond men op vele festivals. Het resultaat is dat er een levendige live album werd opgenomen en nu is er het vervolg; Rapture.

Het feestje van Sven Hammond kan bijna hun 12,5 jarig jubileum vieren. De soul en dance met een vleugje jazz en veel Hammond geluid geeft een swingende sound dat door Nederland klinkt. Ditmaal heeft de band gekozen om het album vooral live op te nemen en liefst met een take. Of anders gezegd, de band is gaan spelen met de recordknop aan en hier heeft men de interacties en improvisaties direct kunnen behouden. Het doet levendig aan. De met sax solo opgenomen“A Reicht Pickle” of “Choosy Lover” zijn heerlijk. Toch is het ook wat voorspelbaar als je Caesar en I’ll Wait hoort.  Terwijl  de band juist met het nummer Lazarus een frisse indruk maakt.
Met het laidback bluesy “Raven” wordt het allemaal wat voorspelbaar en klinkt het alsof iedereen op elkaar zit te wachten. Het is het nadeel om het in een keer op te nemen. De flow dat alles goed is, is soms beter om het nadien laat te gaan beluisteren. Dan hoor je dat de soul wat uit de sound gaat en dat we eerder terug keren naar de vorige albums.

Alternative / Indie

Deel via social media: