Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-07-27 07:00:00 • 7 min lezen

T-99 – The Various Sound

T-99 – The Various Sound Label: Excelsior Eindoordeel: 7

De bluegrass, folk, rock and roll van de Nederlandse band T 99 heeft al op vele podia geklonken. Tevens heeft de band het podia gedeeld met o.a. Los Lobos, Chuck Berry en Little Feat. Nee het gaat hier niet om de elektro techno dance act uit Belgie, maar de band uit Nederland die vele acts geïnspireerd heeft om ook deze sound te zoeken.

ZZZ drummer Bjorn Ottemheim heeft hier zelfs een festival om heen gebouwd. Bands die deze sound heeft gevonden werden geprogrammeerd op het Sleaze Festival. Wanneer Bjorn het idee krijgt om de leden van T 99 te bellen voor een live reunie, al is het maar voor een keer, begint het bij de heren te kriebelen. Het gevolg is dat de band hun pakken heeft gepakt, met als gevolg een volledig album. Een album vol lekkere uptempo bluegrass en folk songs. Van klein beginnen met “Heyfever” wat langzaam opzweept tot een heerlijk swingbeat. Of er direct vol voor gaan met folkrocksongs als “Sun” en “Yo Yo Yo”. De surfing sound “Sayonara” wordt direct overgenomen door een stevige blues rock “Drunk”.

Het is een gevarieerd album, wat de reünie zeker goed heeft gedaan. De band is vanaf september weer te zien in Asten (Misty Fields), Sneek (Bolwerk) en Rossum (Kingsnakes festival)

Deel via social media: