Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-20 07:00:00 • 6 min lezen

T2 - ost Trainspotting

T2 - Trainspottig Label: Universal Eindoordeel: 7

Het is inmiddels alweer 20 jaar geleden dat de zwarte humor in de film Trainspotting de bioscoop in werd geslingerd. Komende week is de release de nieuwe film. Dat betekend dat er ook een passende soundtrack aan wordt toegevoegd.

Dit album begint net als de eerste soundtrack met “Lust For Life” van Iggy Pop. Alleen kent het nu een remix van the Prodigy. Het album kent verder veel classic bands waaronder het Radio Ga Ga van Queen, Blondie’s “Dreaming”, Frankie Goes to Hollywood met “Relax” en Run DMC’s “It’s Like That”. De nieuwe generatie wordt vertolkt door het mooie nummer van Wolf Alice “Silk” (single) Underworld levert twee songs “Eventually But..” en “Slow Slippy”, net als Young Fathers “Get Up”en de Beach Boys cover ”God Only Knows”.

Veel songs in originele en een nieuw jasje dus. Nu was er in eind jaren negentig ook al een vervolg soundtrack op Trainspotting 1, nummer 2, vandaar dat hierbij T2 is gekozen voor het vervolg, dat gelinkt is aan de film. Een prima verzamelalbum, maar niets nieuws.

Deel via social media: