Zoek...
Tall Ships - Impressions

Tall Ships - Impressions

Label: Fat Cat

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-12 07:00:00 • 1 min lezen

Indie / Rock
7

Tall Ships - Impressions

De schepen die over de hele wereld hun lading haalt en brengt; Tall Ships. Maar hier gaat het om de band uit het Engelse Brighton. Het is inmiddels alweer 6 jaar geleden dat ze het recente album op de markt hebben gebracht. Vandaar dat we dachten dat dit schip gezonken was. Maar niets is minder waar.

De “Impressions” is een nieuwe route van de band ingeslagen. De heren zijn gegroeid, zowel in postuur als muzikaal. Het is een herkenbaar Britpop dat het tempo er in houdt. Met “Road Not Taken” en het aanstekelijke “Will To Life” zit het tempo er lekker in. De gitaren a la Blur door hakkende drums doet deze band te denken dat ze in no time een heel festivalveld in beweging weer te krijgen.

Zoals ieder Tall Ship begint hier de reis van het liedje met een rustige opbouw om daarna vaart te maken. Door de deining van het water begint alles te swingen en de folk inslag begint dan boven te komen. Om met succes aan te komen kiezen ze voor dezelfde wateren als hun voorgangers, Lumineers, Blur of andere Britpop acts. De snelheid loopt met “Meditations of Loss” al op, om met “Sea of Blood” en “Lost and Found” freeweelend op de bestemming aan te komen. Het is een fijn album al word de lading wellicht later weer door een nader bedrijf op gehaald en op de festivals gelost.

Indie / Rock

Deel via social media: