Zoek...
Tamino - Amir

Tamino - Amir

Label: Caroline

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-31 07:00:00 • min lezen

Tamino – Amir

De eerste klanken van het album van Tamino klinken moeizaam en zwaar. Laat je door het nummer ‘Habibi’ niet leiden want het album is een prachtig ingetogen album met mooi liedjes. Amir is het debuutalbum van de Belgisch/ Egyptische man.

Tamino weet een prachtige balans te maken van Europese pop met Arabische klanken en vocalen. Hij won het talentenprogramma van onze zuiderburen ‘De Nieuwe Lichting’.  Hier kreeg hij de naam als de nieuwe Jeff Buckley.  Afgelopen jaar stond de man op diverse grote popfestivals waardoor hij enorme ervaring op heeft gedaan. De songs ‘Tummy’, ‘Sun May Shine’ en ‘So It Goes’ zijn prachtige popsongs te noemen. Met de donkere stem dat wordt afgewisseld met heldere klanken in de refreinen maakt dat iedere song afwisselend is. Het doet soms denken aan een jonge Cohen die zijn eerste plaat in de huidige tijd zou hebben gemaakt.
Het prachtig en rustgevende ‘Indigo Night’ of het heerlijke popnummer ‘Cigar’ doet denken aan Nick Cave die zich op de popsound heeft gestort. Al denk ik even waar ken ik dit van...

Het is dan ook een mooi debuut van Tamino en een mooi aanwinst voor de muziek.

 

Deel via social media: