Zoek...
Tangata - Alive

Tangata - Alive

Label: eigen beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-04 07:00:00 • min lezen

Latin / Wereldmuziek
7,5

Tangata - Alive!

Tangata, een en al passie en melancholie. Waar de drama vanaf druipt en de emoties tot in het feestgedruis laat gaan. De herkenbare klanken van La Vie en Rose hoor je in de violen wanneer men het openingsnummer Libertango / Tibortango laat klinken

Het was een speciale avond in Tivoli Vredenburg waar dit album is opgenomen. De sfeer van live staat op dit album en de spanning is dan ook soms te horen. De bandonéon, contrabas en piano leggen de basis waar de violiste Andrea Bentivoglio haar muzikale vleugels over kan uitslaan. Wanneer het danspaar Carlos en Mirella het visueel aspect extra vuur geeft is het voor een avond een mooi show element erbij, al hoor je het niet op de plaat. Maar voor degene die erbij waren kunnen dit weer helder voor de geest halen.

Jeannine Geerts is een zanglerares die de vocalen voor haar rekening neemt. Haar invulling is aansluitend en niet overheersend. ‘Yo Soy Maria’ geeft ze extra kracht en sfeer. Vol emotie en passie zingt ze de nummers waaronder ‘Te Quiero’ en het mooie ‘Hijo de La Luna’.

Het is dan ook niet vreemd dat Tangata haar klanken over de hele wereld mag laten horen. Het is gewoon goed in zijn soort.

Latin / Wereldmuziek

Deel via social media: