Zoek...
Tangerine – Because of You

Tangerine – Because of You

Label: Excelsior

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-04 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
8

Tangerine – Because of You

Het duo Tangerine is inmiddels uitgebreid tot een volledige band. Al zijn de eeneiige tweelingbroers Sander en Arnout Brink het hart en brein achter de naam Tangerine.
Hoewel ze in de Drentse hoofdstad Assen wonen, zijn ze geboren in Lelystad. De heren zien er hetzelfde uit, hebben hetzelfde stemgeluid en zijn beide erg muzikaal.

Afgelopen jaren speelde men met Tim Knol, was de DWDD band van 2013/14 en vloog men naar Amerika om het album There and Back op te nemen. Dit is zo goed bevallen dat men deze trip voor dit album nog een keer deed.

Het pakt erg goed uit. Men voelt zich daar thuis en misschien wel beter daar samen dan samen thuis. De werelden waarin ze leven verschillen nogal. De een trouwt, de ander gaat scheiden. Deze emotionele rollercoaster is terug te horen op dit album Because of You.
De songs zijn steviger en het Simon & Garfunkel complex raken ze bijna kwijt. No One To Be The One is een juweeltje dat het Amerikaanse duo ook had kunnen maken. Maar ‘Cracks’, ‘Echoes’ en ‘I Can Let You Go’ zijn wat meer steviger songs geworden.
‘No Need to Worry’, ‘Cold Hearted Road’ en ‘HeartBreak’ zijn de juweeltjes die de oude samenzang van de heren optimaal weer weergeven.

Naast dat het een emotioneel album voor hen is, is het een mooi beelden en gevarieerd album voor de luisteraar geworden.

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: