Zoek...
Tash Sultana – Flow State

Tash Sultana – Flow State

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-29 07:00:00 • min lezen

Funk / Pop / Singer-songwriter
8

Tash Sultana – Flow State

Ze is nog maar 23 jaar en speelt de sterren van de hemel. Ze komt uit Australië, speelde op de Rabit Hole festival, weet Afas Live! In no time 2x uit te verkopen (15 en 16 september) en staat volgend jaar op 6 juli in een wellicht volle Ziggo Dome. We hebben het over het vrouwelijke multi-talent Tash Sultana.

De jonge vrouw weet inmiddels ruimt 10 instrumenten te bespelen en leeft voor de muziek. De aanstekelijke rocksongs en de onvervalste gitaarsolo’s worden afgewisseld met funky riffs en lekkere soundbeats. Hiermee is het allemaal al gezegd en ieder songs op dit album is weer catchy te noemen.  Dan klinkt het weer als Prince met Wendy en Lisa op zang met Santana als gitarist en dan klinkt het weer als een lounge party. Zo gaan ‘Big Smoke’, ‘Cigarettes’ en ‘Murder to the Mind’ in die volgorde voorbij. Alsof ze er iets mee wil zeggen…
Het emotionele ‘Mellow Marmalade’ zingt ze alsof haar leven er vanaf hangt. Het is een juweeltje op het album, net als het heerlijk laid back nummer ‘Free Mind’.
Het is dat de gitaar hier en daar te veel aanwezig is waardoor de rust in de songs of het totale album wat verstoord wordt. Al is het wel knap en lekker in het gehoor liggend.

Een prima opvolger van het debuut ‘Notion’ uit 2016.

Funk / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: