Zoek...
Taylor Swift – Folklore

Taylor Swift – Folklore

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-08-05 07:00:00 • min lezen

Dreampop / Pop
8,5

Taylor Swift – Folklore

Wanneer de Amerikaanse singer-songwriter zich met het album 1989 weer in de spotlights plaats, is de nieuwsgierigheid groot om haar even te volgen. Het recente album Lover is een goede popplaat waardoor ze zich op podia van de grote festivals plaatst. Nu de corona tijd haar ook in een lockdown plaatst gaat ze met producers Aaron Dessner (the National), William Bowery en haar vaste producer Jack Antonoff aan de slag. Het resultaat is verrassend en mag je zeggen dat dit een van haar beste album is geworden.

Ze doet in haar teksten meer afstand van het onderwerp en gaat het thema op een afstand benaderen. De verhalen zijn meer beeldend geworden waardoor het mooie verhalen zijn geworden.  Met Bon Iver weet ze  het intieme piano  nummer ‘Exile’ op te nemen. Het duet is dan ook een juweeltje op deze plaat te noemen. Iedere producer kent zijn soud waar ze goed in zijn. Dessner’s  electropop  ‘The Last Great American Dynasty’ mag er zeker en zijn My Tears Ricochet van Jack Antoff is zeker ook eentje dat er mag zijn.

Het album staat vol met intieme kwetsbare songs die verrassend zijn. Het mag dan best gezegd worden dat Swift met dit album boven haar zelf uitstijgt. Terecht dat het nu al door de wereld omarmd wordt.

 

Dreampop / Pop

Deel via social media: