Zoek...
Taylor Swift – Reputation

Taylor Swift – Reputation

Label: Big Machine Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-12 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop
8

Taylor Swift – Reputation

Het tieneridool Taylor Swift debuteerde met haar album op haar 16de . Inmiddels is ze na 11 jaar 6 albums, 3 films en vele Awards verder. Ze is van de country pop langzaam doorgeschoven naar de elektropop waar Reputation vol van staat. Kortom ze gaat met de tijd mee.

Afgelopen week is ze wederom in de prijzen gevallen. Ditmaal ging het om de CMA Award voor het countrynummer “Better Man” van Little Big Town. Ze weet op allerlei fronten te winnen. Ze heeft Ed Sheeran en Future gestrikt voor het nummer “End Game”. De combinatie van de hiphop en elektropop weet ze interessant te maken door gebruik te maken van een grote diversiteit van tempowisselingen en aanstekelijke refreinen. Samen met Max Martin en Shellback weet ze iedere song tot een nummer met een eigen sound te brengen.  Het openingsnummer “Ready for It” klinkt weer heel anders dan het “I Did Something Bad” of het meer spannende “Don’t Blame Me”.

Het is de grote diversiteit dat een Madonna op haar album zou willen hebben en Swift dit nu realiseert. De voormalige tieneridool is inmiddels dus uitgegroeid tot een ster dat veel in haar mars heeft. Rondom de naam heerst nog een naam van mooie vrouw, maar het is met dit album duidelijk dat ze meer heeft te bieden dan een mooi uiterlijk. Het gaat om de reputatie zoals de titel beaamd.

 

Electronic / Pop

Deel via social media: