Zoek...
Ted Russell Kamp – Down In The Den

Ted Russell Kamp – Down In The Den

Label; TRK

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-08-16 07:00:00 • min lezen

Country
7,5

Ted Russell Kamp – Down In The Den

De Amerikaanse singer-songwriter en producer Ted Russell Kamp is overzee geen onbekende. Als countryzanger weet hij deze sound met een vleugje rock te brengen waardoor er een grote schare fans hem volgen. Met Tanya Tucker weet hij nog te spelen op haar Grammy 2020 winnend album.
En is al bassist voor diverse act te vinden.|

Het album Down in the Den is zijn twaalfde album en weet hij een mix te brengen van old country sound als ‘Hang On’, ‘Stick With Me’ en ‘Have Some Faith’. Soms met een vleugje honky tong op ‘Waste A Little Time With Me’.  Met een leger aan gasten waaronder Shooter Jennings, Gordy Quist en Kirsten Proffit voor de zangpartijen, is het leger uitgebreid met gitaristen uit alle windstreken. Het geeft aan dat deze man een bekwaam producer, bassist en liedjesschrijver is. Dat is dan ook te horen en is het album een country album met soul dat te horen is op ‘Hold On’ en ‘Rainy Day Valentine’. Een feesttintje op Hobo Nickel en met Word For Word een juweeltje voor dit album tekent.

Ted Russel Kamp bewijst met dit album dat hij een grootheid is in het maken van countrysongs op zijn Amerikaans maar vooral puur sang en gemeend de songs aflevert.

Country

Deel via social media: