Zoek...
Temperance Movement – A Deeper Cut

Temperance Movement – A Deeper Cut

Label: Earache

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-25 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
7,5

Temperance Movement – A Deeper Cut

The Temperance Movement is een gemeenschap in UK dat tegen de verkoop van alcohol is. Lekker begin als blues rock band, danwel de humor van deze Britse band uit Glasgow ligt op straat. Het debuut van Nick Fyffe en co uit 2013 was een topdebuut. Fyffe kennen we als bassist van de band Jamiroquai die deze band oprichtte en tegelijkertijd een aandeel heeft in The Shapeshifters, Roger Glover tijdelijk verving in Deep Purple, tourde met Wolfmother en Robert Plant.

Vol spanning keek men uit naar het vervolg White Bear dat wat tegen viel. Door de nieuwigheid er wat af ging. De band ging al meer richting de blues. Het album werd niet het gedroomde succes en gitarist Patashnick en drummer Wilson verlaten dan de band.
Met het derde album A Deeper Cut weet de band een goede balans te vinden tussen de blues en rock dat doet denken aan de loopbaan van Black Crowes.
Het stevig opening van het album “Caught in the middle” en “Built In Forgetter” klinken weer als vanouds. Vol energie en je hoort het enthousiasme weer in de band. Het kleine intiem singer- songwriters liedje komt tot zijn recht in het titelnummer, terwijl de rock and roll blues a la Black Crowes in “Backwater Zoo” en “Another Spiral” doorklinkt.

Het laid back bluesrock van “Higher Than The Sun” en ballad “Children” is een van de juweeltjes van het album.
Kortom het is weer een heerlijk gevarieerd blues rock album van de heren.

Blues / Rock

Deel via social media: