Zoek...
Temple  Renegade – The All Is None

Temple Renegade – The All Is None

Label: eigen beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-22 07:00:00 • min lezen

Metal / Progressive
8

Temple Renegade – The All Is None

Dat de Nederlandse metal acts er goed voor staan laat Temple Renegade zien. De band uit Den Haag weet met hun debuutalbum The All Is Now zich volwaardig te meten met de internationale alternatieve progmetal acts. Na twee EP’s ‘Blacked Out Ocean’ en ‘Void Machine’ is er nu het debuut dat vorig jaar in ’t Paard van Den Haag werd gepresenteerd.
Nu is met het corona crisis lijkt de titel een gebeuren feit. Je hebt alles en nu lijkt het niks.

Met de single en het topnummer 'Somewhere The Vulture' weet de band een juweeltje op deze plaat te brengen. De stevige bodem met tempowisselingen dat wordt ingezongen met een aanstekelijke zanglijn en krachtige tekst. Al zijn ‘A Fistful of Sand’ en ‘The Silent Hand’ even heerlijke songs om volledig in ondergedompeld te willen worden. Het neemt je mee in de drumbeats en afwisselende gitaarriffs die subtiel wordt afgewisseld met toetsen.   
Daar waar de heren goed luisteren naar de acts als TOOL en doen dit dan ook zeer verdienstelijk.  De stem van Scen Mudorf is zeker passend voor deze muziekstijl en met ‘Ghost of Goliath’ en ‘Voynich’s Last Dream’  weet hij aan te sluiten op de ballad- als metalsound.

Het zou mooi zijn dat deze band door een groter label wordt opgepakt en de heren de ruimte geeft om zich live te presenteren en zich de ontwikkelen een ruime diversiteit binnen dit genre.

Metal / Progressive

Deel via social media: