Zoek...
Ten Years After - Naturally Live

Ten Years After - Naturally Live

Label: Butler rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-09-02 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

Ten Years After – Naturally Live

De Britse bluesrockers Ten Years After is een begrip dat geleid werd meestergitarist Alvin Lee. Inmiddels in de meestergitarist alweer zes jaar geleden overleden en wordt dit album met een knipoog naar het Woodstock festival uitgebracht.

Ten Years After wist daar ook van de partij te zijn en had een prima optreden daar neergezet. Het is dan ook niet vreemd dat hun live album Recorded Live tot een van de legendarische live albums behoord.
Inmiddels speelt Ten Years After nog steeds, al zijn de zalen wat kleiner dan vroegen, maar nog steeds met veel energie. Met Marco Bonfanti, die tevens een succesvol solo carrière kent, als nieuwe frontman weet de band zich live weer prima te presenteren.  Ric Lee en Chick Churchill zijn nog de orginele bandleden en jazz bassist Colin Hodgekinson weet na Chris Rea, Spencer Davies Groep en Whitesnake de route naar Ten Years After te vinden.

Dit album bestaat dan ook uit heerlijk blues rock songs en de klassiekers ‘Hear Me Calling’ en ‘I’m Going Home’. Van het succesvol A Space in Time album komt het ‘One of these Days’ en ‘I’d Love To Change The World’ waardoor het begin van dit album al heel wat highlights voorbij komen. De toon is dan gezet en de rest is een kwestie van genieten.  Een heerlijk blues rock album zoals die ook moet klinken.

Blues / Rock

Deel via social media: