Zoek...
TenTemPies – A Mi Propio Paso

TenTemPies – A Mi Propio Paso

Label: Palperro rec./ PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-12 07:00:00 • 2 min lezen

Diversen / Folk / Pop
7,5

TenTemPies – A Mi Propio Paso

Er zijn zo momenten dat je een album in de handen krijgt waarbij de hoes intrigerend is. Het getekende hoofd van een Chileense muzikant staart je aan alsof hij vele verhalen ineen wil vertellen. Het is het verhaal van de Amsterdamse band TenTemPies waar het Chileens bloed door stroomt.

Het is het verhaal van de Amsterdamse band TenTemPies waar het Chileens bloed door stroomt. Het is behouden, terwijl het swingt. Het is de wereld van vrijheid van onderdrukking. De verhalen die tegenstrijdig zijn. De verhalen die gaan over de hoop en het de wens naar vrijheid. Dit gaat gepaard met swingende muziek dat we kennen uit de Zuid Amerikaanse landen. Het valt ook niet direct in hokjes te proppen zoals we dit in de westerse wereld doen.
De band is naar Argentinië gevlogen om bij dit Chileens buurland het album op te nemen. Met Mario Breuer, die verantwoordelijk is voor legendarische albums Zuid Amerikaanse poprock acts, weet de band een zonnig album te maken. Van het ska achtige “El Varando” tot luisterliedjes als Ayudame. Alleen is het Spaans van mij niet meer zoals het is geweest, klinkt het allemaal heerlijk. En daar gaat het om. De mix van deze culturen brengt een heerlijk swingend geheel dat deze band vertolkt op Paaspop en de Zwarte Cross.
Het werkt dus prima tussen de pop rock en dance.

TenTemPies is de komende tijd te zien
23 febr Merleyn te Nijmegen
24 febr. De Helling te Utrecht
25 febr. Gebr. De Nobel te Leiden
2 mrt. Patronaat te Haarlem
9 mrt. Mezz te Breda
10 mrt. Astriks te Leeuwarden

Diversen / Folk / Pop

Deel via social media: