Zoek...
Teus Nobel Liberty Group – Journey of Man

Teus Nobel Liberty Group – Journey of Man

Label: Painted Dog rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-13 07:00:00 • min lezen

Jazz
7

Teus Nobel Liberty Group – Journey of Man

De jazzmeester Teus Nobel is inmiddels de graag geziene muzikant van Nederland, als het gaat om bijdrage te leveren aan albums binnen de jazz en popsound. De man is 36 jaar en weet inmiddels zijn trompet zo te bespelen dat Caro Emerald, Do en Lee Towers en vele artiesten al een beroep op zijn kunsten heeft gedaan.

Tevens deelde het podium met o.a. Kyteman Orchestra en het Rotterdam Jazz Orchestra. Kortom de man is veelal onderweg. Als titel voor een solo album is dit wel mooi gevonden. Hij weet met het nieuwe album dan ook weer een mengeling van jazz en lichte jazz pop te brengen.

Dit jaar waagt Teus  zich voor het eerst met een (akoestische) kwartet-bezetting, met Alexander van Popta (piano), Jeroen Vierdag (bas) en Tuur Moens (drums). In de twee jaren voorafgaand aan de albumopnames volgde Teus, exact 10 jaar na het afronden van zijn conservatorium bachelor, alsnog een masterstudie bij Nederlandse jazz legende Jarmo Hoogendijk, waarin het artistiek onderzoek gericht was op het muzikale erfgoed van trompettist Woody Shaw. De verworven muzikale vrijheden, zowel melodisch als harmonisch, hebben bijgedragen aan de bandnaam van dit project: Teus Nobel | Liberty Group.

Natuurlijk zijn er geen nummers onder de 6 minuten op dit album te vinden en zijn de instrumentale songs vol overgoten met trompetten geschal. Met het ruim 10 minuten durende nummer ‘Iseo’ neet hij je mee in allerlei sounds binnen de jazz.
Al denk ik persoonlijk dat ik het dan allemaal al gehoord heb. Maar de slow song ‘Actual Proof’ geeft het album weer een andere draai en het slotstuk  ‘Crush’ krijgt een aanstekelijk pop melodie mee.  Een must voor de jazz liefhebber die de trompet een warm hart toedraagt.

Jazz

Deel via social media: