Zoek...
The Academics – Tales From The Backseat

The Academics – Tales From The Backseat

Label: Global Records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-17 07:00:00 • min lezen

Indie
8

The Academics – Tales From The Backseat

Het Ierse kwartet was vorig jaar nog te zien op het Eurosonic festival, dat komend weekend weer van start gaat. De band heeft zich daar goed gepresenteerd, waardoor de indie-rockers dit jaar hun debuutalbum wereldwijd kunnen presenteren. Heerlijke poprock met aanstekelijke refreintjes.

Het openingsnummer “Permanent Vacation” is niet direct het beste van het album, maar wel energiek en vol overgave wordt het verhaal over geen baan hebben en de gedachten van de backseat gedeeld. Het album wordt alleen maar beter waarbij de single “Bear Claws” en het titelnummer al pakkender wordt.
De band bestaat al enige jaren en dat is te horen op het album. De ervaring en uitwerking van de songs zijn inmiddels zo gecomponeerd dat de heren het live kunnen dromen. Dit geeft bij de opname de zekerheid van het opnemen weer. “Fake ID” horen we de creatieve invulling van de drums dat wellicht in de basis vlak was. De gitaren binnen “Bite My Tongue” kent hetzelfde verhaal. De jaren door krijgen de songs de benodigde creativiteit voordat het op plaat staat en dat is mooi. Zeker als het gaat om nieuwe bands. Hierdoor is het album meer dan prima, en zeker de moeite waard om even in het geheel te beluisteren.

 

Indie

Deel via social media: