Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2014-08-26 07:00:00 • 11 min lezen

The Aikiu - Ghost Youth

The Aikiu – Ghost Youth Label: Sony Music France Eindoordeel: 6,5

Al na het beluisteren van de eerste twee nummers van het debuutalbum van de Franse band The Aikiu, moet je jezelf even flink in de arm knijpen om zeker te weten dat je niet per ongeluk wakker bent geworden in 1980. Zanger en naamgever van de band, Alex Aikiu maakt er dan ook geen geheim van dat dit helemaal de bedoeling is. De electro-jaren van de popmuziek zijn de inspiratiebron voor de muziek van deze band uit Parijs.

En ze komen allemaal voorbij: Yazoo, de stem van Alex lijkt bij vlagen op die van Alison Moyet. Maar ook Erasure; Prefab Sprout; Feargal Sharkey; Soft Cell; Grace Jones en nog een paar namen die nu even niet te binnen willen schieten. Het album heet niet voor niets ‘Ghost Youth’. The Aikiu heeft de jaren ’80 zelf nooit zelf beleefd, maar de muzikale geest is in hen gevaren en goed ook.

Ghost Youth is een plaat waarbij je je totaal terug waant in de jaren ‘80, niet in de retrosfeer, maar alsof de plaat daadwerkelijk toen is gemaakt en dat is best knap. Het is een goedgemaakte plaat met aanstekelijke pop, maar wat moet je er verder mee? De muziek van de jaren ’80 doet het nog prima op feestjes, maar had nooit eeuwigheidswaarde, zo is het ook met deze plaat.

 

 

Deel via social media: