Zoek...

Label: Decca/ Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-17 07:00:00 • min lezen

Pop
8

The Analogues – The White Album Live in Liverpool

Wanneer de topman van Tommy Hilfiger Co Fred Gehring zijn droom wilde vervullen, sprak hij af met Bart van Poppel. Een producer die een uitdaging durft aan te gaan. Inmiddels zijn The Analogues een begrip in Nederland terwijl de band maar amper 5 jaar bestaat.
Het doel is om de albums van the Beatles live te spelen die de band zelf nooit live op de buhne hebben gebracht. Kortom de albums na 1966. En dat zijn misschien wel de hoogtijdagen van the Beatles op muzikaal vlak.Na Sgt. Pepper’s Lonely Heartclub band en de Magical Mystery tour is het nu om the White Album uit te pluizen en live te spelen. Ieder instrument moet identiek zijn aan de opgenomen versie. Toch weten the Analogues een eigen versie van de songs te maken zodat het ook acceptabel te spelen is. Hiermee bereikt de band het ultieme.
Naast de classic songs die iedereen kent ‘Ob-La-Di, Ob-La-Da’, ‘Blackbird’,‘Back in the USSR’ en het mooie ‘While My Guitar Gently Wheeps’ weten de heren ook de minder bekende songs, die net zo mooi zijn, prachtig te vertolken. ‘Dear Prudence’, ‘Birthday’, ‘Mother Nature Son’ of het ‘Revolution 9’ komen goed uit de verf.
Hierdoor is het een van de beste Beatle tribute acts ondanks dat men er een eigen wijze op na houdt. Dat ze dit in Liverpool opnemen is een extraatje dat vele Beatle fans zullen waarderen.

 

Pop

Deel via social media: