Zoek...
The Avett Brothers – Closer Than Together

The Avett Brothers – Closer Than Together

Label: American / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-10-07 07:00:00 • min lezen

Country / Folk / Singer-songwriter
8,5

The Avett Brothers – Closer Than Together

Wanneer Scott Avett met zijn broer Seth een folkbandje wilde beginnen, is dit een beetje uit de hand gelopen. De band rockband van de heren, Nemo moest er aan geloven. Inmiddels werken de heren al bijna 20 jaar met elkaar en hebben ze vele prijzen in ontvangst mogen nemen. Met een live band touren ze de wereld rond en weten nu hun tiende album op de markt te brengen.

Rick Rubin
Onder leiding van Rick Ruben hebben de heren een top producer als vaste kracht achter de knoppen. Ruben is gecharmeerd van rock tot folk en daar voldoet deze band volledig aan. Met de titel wil het duo laten weten dat het inmiddels een volledige band is die het doet.
Met een, naar eigen zeggen een sociaal politiek correct, album weet Seth prachtige verhalen met een moraal op plaat te zetten. Hun kijk op de wereld is soms  zorgelijk en beschermend tegelijk. Het is een family man en dat hoor je in zijn verhalen.
 
Jaarlijstje
Muzikaal loopt het uiteen van authentieke singer songwriters country van ‘Long Story Short’ en ‘When You Learn’ tot een synth country popsound van ‘High Steppin’’. De songs zijn in het klein opgebouwd en dat hoor je het gehele album door. Gewone verhalen die je tot denken zet zoals het ‘Bang Bang’ en ‘Bleeding White’. Kortom een album met een boodschap. 

Mooi album en mag vast naar het jaarlijstje van 2019.

Country / Folk / Singer-songwriter

Deel via social media: