Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-12-05 07:00:00 • 8 min lezen

The Beards - Beards!

The Beards – the Beard album Label: UDR Eindoordeel: 8

Het zegt het al, mannen met baarden. De mannen komen from down under en zijn op dit moment live te zien in Nederland. Hun energieke concerten zijn aanstekelijk en het album des te meer. De rauwe folk rock gaat alleen maar over baarden, maar wel op een vernuftige manier. De piano intro song Beards Are Back klinkt veel belovend naar de rest. “Damn That’s A Nice Beard” rockt in een heerlijk folky way met een meezingend samenzang het kampvuur aangestoken kan worden. Daarna kunnen de stevige rockers zick met “I Like Bears” helemaal uit hun bol. Onder het genot van een dubbele pul bier kan ieder in koor het Bear(d)! Meegalmen. Het is dus humor met een lekkere pot muziek en gezelligheid dat de band met zich meebrengt.

De missie van Johann Beardraven, John Beardman Junior, Nathaniel Baard en Facey McStubblington, is simpel. Iedereen aan een baard! Liefst inclusief de vrouwen, met het poprockend nummer “All The Bearded Ladies” worden baardhebbende mannen verheven tot het mooiste dat een vrouw kan overkomen. Of dat zo is, zullen alleen de vrouwen van Piet, Joris en Corneel beamen.

Na Nijmegen en Groningen is het 6 december de beurt aan Utrecht om de mannen te bewonderen in Tivoli. Zeker een mooi alternatief als Sinterklaasfeest.

Deel via social media: