Zoek...
The Black Angels - Death Song

The Black Angels - Death Song

Label: Partisan Records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-27 07:00:00 • 2 min lezen

Psychedelia / Rock
7

The Black Angels - Death Song

The Black Angels, klinkt al erg gezellig, is een psychedelische rockact uit het Amerikaanse Texas. Hoewel hier veelal blues georiënteerde southern rock vandaan komt, klinkt the Black Angels heerlijk modern en meeslepend. De spanning in de sound bij de oudere Gun Club al is het met deze engelen iets toegankelijker. Door de bandnaam te verenigen met de titel ontstaat de ode aan de Velvet Underground. Het geheel refereert naar het nummer “The Black Angel’s Death Song”.

Met het vijfde album “Death Song” trek men de lijn door van de succesvolle albums “Phosphene Dream” en “Indigo Meadow”.  Hier had de band enig succes mee en nu blijkt dat de band toch is overgegaan tot een ander label.
De meeslepende songs “Half Believing” en “Grab as Much” doen aan de jaren 60 sound van Velvet Underground denken. Terwijl de uptempo songs “Hunt Me Down”en “ I Dreamt” zelf als popsongs aandoen. De ballade “Estimate” springt er opvallend genoeg uit doordat het nummer mooi in balans is gebleven.  In de beleving blijf je even bij dit nummer aandachtiger luisteren.

Prima album met psychedelische donker getinte garage rock!

The Black Angels zijn te zien op

15 september Muziekgieterij te Maastricht
19 september AB te Brussel
20 september Paradiso te Amsterdam

Psychedelia / Rock

Deel via social media: