Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-15 07:00:00 • 11 min lezen

The Black Marble Selection - Under Her Spell

The Black Marble Selection - Under Her Spell Label: V2 Eindoordeel: 7

De groovy sound from the lowlands! De rhythm and blues, garage beatpop zit in het bloed van deze heren uit Tilburg. Deze band bestaat uit 6 mannen die een ding gemeen hebben en dat is de liefde voor de 60 sound. Het album Under Her Spell zou dan ook zo een re-release kunnen zijn uit de jaren 60. De blues en rock van Muddy Waters of Q65 het zit allemaal in deze zwarte dobbelstenen. Je doet een gooi en er komt een stevige gitaar naar voren, een (hammond) orgel, een oude scheurende mondharmonica en de ruwe stem die zich in je nestelt.

Zo nu en dan is er een band die dit voorelkaar krijgt en daarbij de harten van vele blues rockers steelt. Het zou ook mooi zijn dat het deze band lukt. Hoewel de variatie van de songs beperkt is, is het zeker energie rijk . Van “Foxy Trails”, “Took My Time” tot “Peace Of Mind” de bovenstaande ingrediënten zijn in alle nummers aanwezig. Erg lekker al mist de diversiteit wat in de songs.

De band is te zien: 20 maart Patronaat te Haarlem 21 maart Nikspack te Horst 28 maart De Schuit te Katwijk 4 april Ekko te Utrecht 10 april Victorie te Alkmaar 11 april De Spot te Middelburg

Deel via social media: