Zoek...
The Boxer Rebellion - Ghost Alive

The Boxer Rebellion - Ghost Alive

Label: Absentee records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-07 07:00:00 • min lezen

Alternative / Pop
8

The Boxer Rebellion – Ghost Alive

De Britse band The Boxer Rebellion weet al enige jaren prachtige sfeervolle alternatieve pop te produceren. Met het nieuwe album Ghost Alive weet men goed aan te sluiten op het album Promises waarmee men de hit Diamonds mee scoorde.

Ghost Alive volgt achter het album Ocean By Ocean. De band genoeg inspiratie om dit album tot een van hun beste albums te brengen. De melancholische pop van “Love Yourself” wordt afgewisseld met singer-songwriterspop van ‘Fear’ en ‘Here I Am’.  De opener ‘What The Fuck’ is al direct een persoonlijke boodschap naar iemand ergens zijn relatie heeft verbroken. Al geldt dit ook voor ‘Don’t Look Back’ en ‘Rain’ en zijn dit meer uptempo songs die extra drive aan het album geeft.
Het is dan ook een persoonlijk getint album waar nogal wat reflectie momenten in voorkomen.
Het spookt dan ook door het hoofd van zanger Nathan Nicholson.  Dat geeft weer een mooi album voor de luisteraar en blijkt dat drama weer inspirerend werkt.
Het album is vooral sfeervol  en melodramatisch te noemen, maar wel zo prachtig.The Boxer Rebellion tourde de afgelopen maand door Nederland maar zal wellicht deze zomer op festivals gaan verschijnen.

Alternative / Pop

Deel via social media: