Zoek...
The Brahms – Me and My Damn Dreams

The Brahms – Me and My Damn Dreams

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-27 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
7,5

The Brahms – Me and My Damn Dreams

Het is de andere Utrechtse band die naast Kensington verrassend leuke muziek brengt. Enkele jaren geleden werd een veel belovende EP gelanceerd. Het scoorde een hit “Golden” en toen werd het stil.

Met de dromen gaat het wel goed en hier heeft men goed over nagedacht. Het album is opgenomen bij Larry Hibbit (Nothing But Thieves producer) in Brixton (UK) waardoor de sound al een internationale klankkleur krijgt. Het klinkt vanaf “I Like To Listen To You Talk” veel belovend. Lekkere poprock, uptempo en het geeft je energie. Het vervolg is net zo swingend en dansbaar, “Sleep” en het net wat andere sound van “Night” zijn goed ingezongen waardoor het heerlijk blijft om te luisteren. Uptempo zonder gedoe dat we ook kennen van de andere Utrechtse act. De stevige gitaren sound horen we op “Out of Love” waarbij het tempo nog even wordt opgeschroefd ten opzichte van “Forever” .

Dat The Brahms het gewenste geluid heeft gevonden is helder. Nu zou het mooi zijn dat ze de diversiteit binnen de songs kunnen vasthouden. Ook voor de volgende albums. Maar het is zeker een act die we op de festivals met open armen mogen ontvangen.

Pop / Rock

Deel via social media: