Zoek...
The Buttertones – Midnight in a Moonless Dream

The Buttertones – Midnight in a Moonless Dream

Label: Innovative Leisure/ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-06 07:00:00 • min lezen

Indie / Punk
7,5

The Buttertones – Midnight in a Moonless Dream

De donkere klanken van de Australische band The Buttertones doet denken aan de new wave sound van de jaren 80. Daar waar Killing Joke een deal zou hebben gemaakt met Madness. De saxofoon binnen een donkere indie rockband past hier als gegoten.

‘Old Nick Still Got It’ is het bewijs dat deze genres samen kunnen gaan. Al staan er op het album ook songs waarvan de onrust de boventoon voert. Het punk achtige ‘Winks and Smiles’ en ‘Baby C4’ zijn te veel ingegeven met instrumenten waardoor het misschien wel swingt maar ook wat een brij wordt.
Dat klinkt anders op ‘At The Dojo’, ‘Jungle’ en ‘Don’t Cry Anymore’ waar de balans van de instrumenten meer op de plek is. Hierdoor ontstaat er ruimte in de songs en is er een vorm gevonden waar ieder bandlid optimaal aanwezig is. In plaats van iedereen tegelijk voluit.

Met ‘Darling, I Need Time’ weet men zelfs de popsound aan te tikken. Het klinkt alsof the Buttertones gedurende het album wil aangeven dat de oude indie punk vervangen wordt door een meer speelse indie pop sound. Het is wat toegankelijker voor het grotere publiek. Het is een stijl wat hen beter past en dan kan het volgende album plotseling een kaskraker gaan worden.

Indie / Punk

Deel via social media: