Zoek...
The Call – Collected

The Call – Collected

Label: Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-04 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

The Call – Collected

De Amerikaanse band The Call behoort tot de new wave acts van de jaren 80. Deze golf was vooral in Engeland een belangrijke stroming en bleef in Amerika wat in het midden hangen. Naast bands als Ultravox, The Fixx , Simple Minds en Spandau Ballet was er dan ook the Call die een grote hit scoorde met ‘I Still Believe’.

Het nummer komt van hun album Reconciled waarmee de band de wereld veroverde. Het debuut album werd al in UK opgenomen waardoor de new wave sound optimaal aanwezig was. Toen de band als support act mee toerde met Peter Gabriel vestigde de band zich in de muziek wereld.

De oprichter en zanger Michael Been neemt de band op sleeptouw. De songs ‘The Walls Came Down’, ‘Everywhere I Go’, ‘Oklahoma’ en ‘Let The Day Begin’ zijn hits en door de jaren heen classics te noemen. Dit album bevat naast The Call Songs nog een serie songs van Been zijn solo albums.

Wanneer Been zijn zoon Robert Levon in San Francisco Peter Hayes tegen het lijf loopt, beginnen ze een bandje, Black Rebel Motorcycle Rebellion. Een band dat het tegenwoordig net zo goed doet als the Call van toen. Als meester achter de knoppen gaat vader mee. Wanneer Been de band op Pukkelpop 2013 live de mixing doet overlijdt de meester in het ziekenhuis van Hasselt.

The Call krijgt een tribute live album en nu wordt Been en de zijnen op een andere manier geëerd en kunnen we nogmaals genieten van de prachtige songs die de man ons nalaat.

Pop / Rock

Deel via social media: