Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-19 07:00:00 • 6 min lezen

The Callstore – Save No One

The Callstore – Save No One Label: Talistrent/ Munichrecords Eindoordeel: 7

Bij het beluisteren van dit album is de stem opvallend. Het doet denken aan Leonard Cohen die een deal heeft gesmeden met de Engelse Chameleons. Het is als het ware een reïncarnatie van Cohen, terwijl hij nog leeft. Daarbij is de muziek nu in het hier en nu. De computersounds krijgen de ruimte, terwijl het een popluisterplaat blijft. Het album verscheen al in oktober in Frankrijk, maar is nu ook hier uitgekomen.

De Franse klank in de zanger Simon Betrand is erg aandoenlijk, de pratend, hypnotiserende zang laat je meezuigen in de ontspannende sfeer van het album. Een album vol melancholie als in “Sad Sometimes”, ”The Departed” of “Pointless Hearts Continue To Break”. De titels spreken voor zich als het gaat om de inhoud van het album. De elektrobeats van “In Between Tricks The Magician Bows” en Thou Shall Be Broken” doen denken aan The Pet Shop Boys, die overigens dezelfde sfeer kunnen brengen.

Simon woont inmiddels 15 jaar in Engeland en is in de jaren 90 al met deze sound in aanraking gekomen en niet meer heeft kunnen loslaten. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat deze sound hem past. De “Letting Go” kent een kleine basis als muzikale invulling, de rest wordt door zang opgevuld waardoor het nummer een bijzondere plek op dit album kent.

Tussen al deze melancholische en donker teksten is het een speels album dat zeker even de moeite waard is om te luisteren.

Deel via social media: