Zoek...
The Chills - Snow Bound

The Chills - Snow Bound

Label: Fire / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-17 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

The Chills – Snow Bound

Het was in de jaren 80 en 90 dat de Nieuw Zeelandse band The Chills een belangrijke plek innam in de popsound van een (toen nog onbekende) golf van Nieuw Zeelandse acts. De, wat we nu indie rockers noemen, pop rock sound was aanstekelijk al noemde men het soms punk. Inmiddels heeft de band de instrumenten weer opgepakt en brengt men heerlijke poprock al la R.E.M. en the Smithereens.


Snow Bound is de opvolger van het reünie album Silver Bullet. Het bevat weer heerlijke popsongs waaronder ‘Complex’ en de opener ‘Bad Sugar’. Martin Phillips mag dan de enig origineel bandlid zijn. De songs zijn er niet minder om.  Het gaat om het geloof dat je er in hebt en dat verteld hij prachtig in ‘Deep Belief’. Als metafoor verteld hij de intens behoefte om muziek te maken en door er in te geloven ontstaan er mooie dingen. Daarmee voor de dag komen is alweer een overwinning dat de man in zijn jeugd al had.  Met een uptempo pop nummer ‘Lord Of All I Servey’ brengen ze er even een andere sfeer in in het album.
Met dit album weten the Chills zich opnieuw te profileren. De oudere garde weet de moderne sound nog steeds te vinden of was dit de sound die men ooit in de 80’s al had gemaakt. Een lekker album is het in ieder geval wel.  

Indie

Deel via social media: