Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-13 07:00:00 • 7 min lezen

The Common Linnets - II

The Common Linnets – II Label: Universal Eindoordeel: 7,5

De gelegenheidsformatie The Common Linnets is na het succes van het Eurovisie Songfestival tot een vaste band vorm gekomen. Het is de droom van Ilse de Lange om internationaal succes te vergaren en dat lukte maar niet onder haar eigen naam. Na het festival verliet Waylon al snel de band en werden JB Meijers (Shine) en Jake Etheridge gevraagd om de zangpartijen over te nemen. De band van Ilse kreeg het nakijken en het succes lachte haar toe.

Het nieuwe album is luchtiger van aard. De spannende songs als het “Calm After the Storm” ontbreken op dit album. Al wordt er nog een poging gedaan met het nummer “That Part”, maar het mist de U2 – With or Without You” spanning dat “Calm “ wel had. Het album kent meer de country pop met vele vocalen, waardoor het een gezellig album is geworden. Gezellig?? Ja, met kampvuur sfeer (Dusk of Oklahoma) en meezing mogelijkheden voor man en vrouw. Zelfs een Abba sfeertje is te vinden in “In Your Eyes”. Voor de soundtrack van De Tweeling is het stevigste pop nummer van het album “We Don’t Make The Wind Blow” gekozen. Matthew Cosby zingt de sterren van de hemel op het country nummer Runnaway Man en Better Than That. Het stemgeluid sluit naadloos aan bij de stem van de Lange waardoor er een Fleetwood Mac sound ontstaat.

De band is de komende tijd veelvuldig te zien in Nederland

13 November Atak te Enschede 15 November Rodahal te Kerkrade 21 November Paradiso te Amsterdam 28 November De Vereeniging te Nijmegen etc.

Deel via social media: