Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-06 07:00:00 • 12 min lezen

The Corrs - White Light

The Corrs – White Light Label: East West/ Warner Eindoordeel: 7,5

Het familiebedrijf “The Corrs” heeft na acht jaar afwezigheid de instrumenten weer opgepakt. De zussen Andrea Sharon en Caroline Corr waren half jaren 90 met hun broer Jim enorm populair. Het Ierse folk werd binnen de popmuziek gesmeden. Wanneer de hele familie in de film “The Commitments” een muzikale rol op zich namen, kregen ze na daarna een platencontract. Het debuut album “Forgiven Not Forgotten” was direct een schot in de roos. De opvolger “Talk On Corners” leverde wederom wereldwijde hits op. In Nederland breekt de band door met hun akoestisch Unplugged album waar de hit “Radio” af komt. Aanstekelijke meezingpop waarbij de viool en fluit een centrale rol speelt.

Nu is er “White Light” waar de band voortborduurt op waar men was geëindigd. Het zijn over het algemeen zoete songs. “Catch Me When I Fall”, het pianonummer “Kiss of Life” en “Bring On the Night” missen het spontane enthousiasme dat The Corrs in het begin van hun carriere had. Het is nu berekenend en mooi weggezet. “Harmony” wordt uitgebouwd van klein fragile nummer tot een hymne met Iers trommel ritme en vol met violen. Met het titelnummer weet men de juiste snaar wel te raken. Aanstekelijk meervoudige vocalen, van rustig naar een swingend refrein zoals we dit van The Corrs successen kennen. Het “Unconditional” is weer een lekker doorsnee popsong dat zomaar een hit kan worden.

Het is altijd goed om The Corrs weer terug te zien op de podia. Maar op dit album zijn er niet directe uitschieters van songs. Het is van allerlei soorten pop dat toch wat doorsnee klinkt.

Deel via social media: