Zoek...
The Covenant – Into Her Arms

The Covenant – Into Her Arms

Label: Dutch & Drags

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-24 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

The Covenant – Into Her Arms

Het is het laatste deel van de drieluik van de rockopera “The Story of Bloody Stupid Cash”. The Covenant klinkt dan ook als een soundtrack en loopt in zijn geheel lekker door. Onder leiding van Frank van der Reep is het project in 2013 begonnen en heeft nu zijn sluitstuk gevonden.

Muzikaal is het allemaal mainstream rock, maar wel met overgave. De melodische rocksongs zijn opgebouwd naar het verhaal over Bloody Cash. Met “Here Comes The Sun” en “Moonchild” wordt de rock even uit de kast gehaald, maar horen we al snel dat het niet geheel uniek is. Het mainstream rock verhaal blijft mainstream. Al zitten er muzikaal best mooie stukken tussen waaronder “Freund”, “Impossible Human Being” en “End of the Summer”.  “The Getaway Car”, “Heading For A Fall” of “You’re My Last Friend” zijn wat easy songs die het album wat naar beneden halen. Maar ja met zoveel songs is het ook zo dat er wel eens een mindere song tussen zit. Door het maken van video’s is het verhaal in zijn geheel uitgelegd en past de muziek misschien beter bij het verhaal.  Met “No Ordinary Guy” is het helder dat van der Reep een uitzinnig project gestalte heeft gegeven. Dat is alleen al toe te juichen.

Het album bestaat uit drie titeldelen die misschien synoniem staan voor het geheel “And On The Run”, “Still On The Run” en “End Of The Run”.

Rock

Deel via social media: