Zoek...
The Cranberries – No Need To Argue

The Cranberries – No Need To Argue

Label: Island rec. UMC

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-13 07:00:00 • min lezen

Indie
8

The Cranberries – No Need To Argue

Uit het Ierse plaatsje Limerick komt de band The Cranberries. Met het tweede album No Need To Argue wist de band in 1994 door te breken. Toch was dit verrassend omdat het een album is met niet al te vrolijke liedjes. 'Zombie' werd een wereld hit en iedereen zicht het deuntje van ‘Ode To My Family‘ waar het album mee begint.

Delores O'Riordan wist in haar donkere periode mooie songs te brengen waaronder het titelstuk, “I Can’t Be With You’ en ‘Empty’. Toch leverde het succes een man (voormalige Duran Duran manager) en veel geld op. Ze werd een van de rijkste mensen van Ierland. Toch blijkt het geluk niet zo te gaan en overlijdt ze twee jaar geleden.

Met deze re release krijg je niet alleen een gemasterde versie van dit prachtig  album, maar ook de oude demo takes waar ‘Song To My Family’, ‘So Cold In Ireland’ en ‘Yeats Grave’ de herkenbare klanken van het latere succes te horen is. Maar ook songs van de liveshow in Liverpool 1994 en Milton Keynes 1995 zijn op dit album te vinden. Het is dan ook een compact en mooi overzicht van het geheel rondom dit album. Iets waar de andere bandleden met weemoed en trots aan terug denken.

Indie

Deel via social media: