Zoek...
The Dandy Warhols - Why You So Crazy

The Dandy Warhols - Why You So Crazy

Label: Caroline rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-28 07:00:00 • min lezen

Alternative / Elektro / Garage rock / Pop
7,5

The Dandy Warhols – Why You So Crazy

De Amerikaanse alternatieve rockact uit Portland wist begin deze eeuw een enorme hit te scoren met ‘Bohemian Like You’. In middels mag de band hun 25 jarig jubileum vieren en dat doen ze met de release van hun 10de album Why You So Crazy.

Het album is opgenomen in hun eigen stadsblok in Portland waar ze een eigen studio in hebben gezet. Het grote gebouw is eigendom van de band geworden en in de clip van de single Be Allright is dit gebouw van binnen en buiten te bewonderen. Ja het gaat wel goed met de band. De druk is er af en men heeft de tijd genomen om dit album te maken.
Inmiddels zijn de poprocksongs voor de heren minder in trek en horen we veel verschillende variaties. Sins  Are Forgiven is als een ode aan Johnny Cash, ‘Three Elegant Bum’ is een elektropop song dat een knipoog geeft aan de sound van Prince.
De gitaren zijn al meer ingeruild voor moderne elektrobeats en de experimentele randjes horen we terug in ‘To The Church’ en de Iggy Pop ‘Wild Child’ met een vleugje folk komt terug in ‘Small Town Girls’.

Kortom veel variatie en wat andere invalshoeken van The Dandy Warhols worden op dit album belicht.

Alternative / Elektro / Garage rock / Pop

Deel via social media: