Zoek...
The Dead Daisies – Burn It Down

The Dead Daisies – Burn It Down

Label: Spitfire records/ SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-20 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

The Dead Daisies – Burn It Down

De Amerikaanse rockact The Dead Daisies kun je gerust een superband noemen. Met de grootheden in de rock; Doug Aldrich (DIO / Whitesnake). John Corabi (The Scream / Motley Crue), Mark Mendoza (Thin Lizzy/ Whitesnake) en Brian Tichy (Ozzy Osbourne) geeft dit even een andere blik op deze dode madeliefjes.


Het is een band dat tevens als collectief opereert. Er zijn bandleden die binnen dit collectief wisselen, inspringen en dan weer een andere klus klaren, of schuiven weer aan bij een live tour of nieuw op te nemen album. Ditmaal schuift drummer Deen Castronovo en Doug Aldrich aan. Met de laatste op gitaar horen we een herkenbaar geluid. Strak, hakkend en er vol power ingaand. ‘Leave Me Alone’. ‘Ressurection’ of ‘Rise Up’ is allemaal stevige kost om de cd mee te beginnen. Het klinkt allemaal als een klok. Als mag de swing in de gitaar riffs niet ontbreken. Het bluesy titelstuk en ‘Set Me Free’ zijn voor mij dan ook een hoogtepunt op het album. Het is uitdagend en we horen een heerlijk afwisseling tussen de gitaristen in hun eigen stijl.  Dat maakt deze band ook een lust voor het oor.

Toch kent dit album meer een eenzijdigere kant dan hun voorgaande albums. Met ‘Bitch’ en ‘Dead is Gone’ valt het aan het einde van het album allemaal wat in herhaling. Dat is wat jammer, maar volgend jaar nieuwe ronde….

The Dead Daisies zijn te zien in Nederland
16 april 013 te Tilburg

Rock

Deel via social media: