Zoek...
The Dirty Denims - Back With A Bang (2)

The Dirty Denims - Back With A Bang (2)

Label: Handclaps rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-01 07:00:00 • min lezen

Rock
7

The Dirty Denims – Back With A Bang

Exact zes maanden later is er een vervolg op het eerste deel van Back With A Bacng album van de Nederlandse rockband The Dirty Denims. Een album vol nieuwe eigen songs die vooral een knipoog geven aan the Runaways, AC/ DC en the Ramones.

Het album is, net als het eerste deel energiek en powerful. Met songs die wel erg dicht bij hun idolen liggen waaronder het AC/DC riffjes van “Money Back Guarantee”,  het Thunderstruck copy op “Make Us Look Good” en met de handclaps is het oude KISS geluid te horen in “Can’t Get Enough of Rock And Roll”.

Het is aan een kant lekkere songs maar op een een of andere wijze zijn het allemaal wat b versies geworden van de originele versies. Niet dat de energie van deze band er niet in zit. In tegendeel. Songs als het post punk Ramones song “Virtual Reality” of het wederom AC/DC achtige “One Way Ticket” doet wel te veel denken aan diverse songs van de bands die deze inspiratie leveren. Om die reden gaan de gedachten veelal naar de andere bands en is de eigen identiteit van the Dirty Denims weer wat op de achtergrond geraakt.  

Rock

Deel via social media: