Zoek...
The Ex - 27 Passports

The Ex - 27 Passports

Label: Ex records/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-08 07:00:00 • min lezen

Pop / Punk
7,5

The Ex – 27 Passports

Het verhaal van de Nederlandse punkband The Ex kent zijn oorsprong in de kraakbeweging van Amsterdam. Eind jaren 70 en begin jaren 80 was het GW Sok die de frutstraties over de maatschappij door de speakers galmde. Nu is de band vele jaren, diverse genres en bandleden verder. Sok is vervangen door Arnold de Boer, maar alle hoesjes ontwerpen en albums in eigen beheer uitbrengen is nog steeds van toepassing.

Met dit 27ste album is er weer een paspoort om toe te treden tot de wereld van de muziek. Met een hypnotiserende noisepop van ‘New Blank Document’ is de oude garage sound weer heerlijk aanwezig. Maar ook de jazzy invloeden van ‘Silente Waste’ en de aandacht voor de gitaarsound op ‘Piecemeal’ doen denken aan de punk overgang naar new wave in de jaren 80. Maar nu in een nieuw fris jasje en dynamiek.

Daar waar de Pixies en the Breeders (‘Birth’) hun succes kunnen vasthouden, zou dit toch ook voor the Ex moeten lukken? Of zijn we dan weer te polderachtig bezig en vinden we het uit eigen land minder. Per slot van rekening kennen in Nederland met the Ex en Claw Boys Claw  mooie postpunk bands die de tand des tijds hebben doorstaan en dit jaar een mooi album op de markt brengen.

Pop / Punk

Deel via social media: