Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-06-23 07:00:00 • 11 min lezen

The Felice Brothers - Favorite Waitress

The Felice Brothers – Favorite Waitress Label: Dualtone Eindoordeel: 7,5

The Felice Brothers is een vrolijke folk country rockband uit New York en opgericht door inderdaad de broertjes Ian en James Felice. Vanaf 2006 rijden ze met hun busje door de US en zijn inmiddels beland bij hun tiende album!

Het album van The Felice Brothers is puur. Opgenomen met achtergrond geluiden die toevallig of niet , voorbijkomen. Zo is bij het openingsnummer “Bird On Broken Wing” (ode aan Pete Seegers) een hond te horen. Het doet niet af aan de kwaliteit van het album. Het maakt het levendig folks. Dit wordt getypeerd door de lachjes die hier en daar in de zang zijn verwerkt. Het doet als gezellig aan en je hoort daarbij de sfeer van de opnamen. Het is niet allemaal even strak maar kent in “Cherry Licorice” meer de sound van een vrolijke Bob Dylan die de violiste van de buren erbij heeft gesleept om de boel wat op te vrolijken.

De triangels, bellen, violen en trekharmonicas komen veelvuldig voorbij. Maar het algemene beeld van dit album is meer de rustige folk kant dan de folkrock vol expressie, dat men ook kent. “Constituents” en “Saturday Night” brengt het betere van de broeders. Maar uiteindelijk blijft het bij rustige folkpop en mist de sprankellende nummers die dit album zo hard nodig heeft. Hierdoor mist de balans een beetje. De enige opwinging komt van “Katie Cruel”. Maar als je je je favoriete serveerster wil verleiden, moet er nog ietsje meer gebeuren.

Deel via social media: