Zoek...
The Ferryman – A New Evil

The Ferryman – A New Evil

Label: Frontiers slr

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-10-13 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
7,5

The Ferryman – A New Evil

Het debuut van deze melodic rock act uit Zweden was al een mooi begin. Of het nu een echt Europese act is of een samengestelde act, de muziek moet het wel doen. Het trio Magnus Karlsson (Primal Fear), Ronnie Romero (Rainbow) en Mike Terrane ( Axel Rudi Pell) komt uit alle windstreken van Chili tot Zweden.

Met ‘Stand In My Way’ tot het laatste nummer ‘All We Got’ is het overduidelijk dat het hier om een gitaarvirtuoos gaat die zich in de kijker wil spelen. Ik heb het idee dat dit  album meer de focus hierop  kent dan het debuut. De songs zijn geheel hier gefocust  op de solo’s en de snelle gitaar riffjes. Met ‘Bring Me Home’, ‘Heartbeat’ en ‘The Night People Rise’ zijn de songs meer op het melodieuze vlak, maar voor de rest klinkt het onrustig en snel.  Wellicht heeft het wat meer draaiuren nodig, maar dan klinkt het allemaal minder uitdagend.

Het is dan ook wat tegenvallend en te voorspelbaar als je er goed naar luistert. Maar voor degene die de snellere gitaarriffjes met de melodic inslag een warm hart toedraagt is dit zeker geen slechte plaat.

Melodic Rock

Deel via social media: