Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-19 07:00:00 • min lezen

Rock
7

The Ferrymen – The Ferrymen

Met een titel als The Ferryman krijg je al snel het idee dat het een folk act is. In dit geval gaat het om de stevige jongens die Magnus Karlsson om zich heen heeft verzameld. De gitarist van Primal Fear weet voor dit project Rainbow zanger Ronnie Romero en Tarja/Rage/ Axel Rudi Pell durmmer Mike Terrana om zich heen te verzamelen.

Het debuut album kent een herkenbaar Primal Fear uptempo song dat de vuur aan de schenen legt. De snelheid is amper door de woorden van Romero in te vullen. Dat de zanger een fan is van de overleden Ronnie James Dio is te horen op het titelnummer. Mainstream rock waarbij de zang erg goed is ingezongen. Dit is voor de rockers de gewenste rockstem. Ruw randje en de hoogte kunnen halen waar het nodig is.


De songs zijn heerlijk uptempo rocksongs waarbij de stem van Romero niet bij alles goed uit de verf komt. “Fool You All” is wat tegen het schreeuwende aan.
Hoewel het prima songs zijn, wordt het na “Cry Wolf” of het voorspelbare ballad “One Heart”, wat eentonig en valt het allemaal wat in herhaling alsof de energie op is. Kortom het eerste deel van het album is lekker!

Rock

Deel via social media: