Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-08-17 07:00:00 • 6 min lezen

The Gaslight Anthem - Get Hurt

The Gaslight Anthem – Get Hurt Label: Virgin / Emi Eindoordeel: 8,5

The Gaslight Anthem speelde zich op Pinkpop in de spotlights en vele herhalingen volgden op dat festival, Paaspop en Lowlands. Het is een welgeziene alt rockband dat de potentie heeft om de rockende Springsteen songs te doen verdringen. “Get Hurt” kent een nieuwe afslag.

De frustratie van de band lag wellicht in de verwachting om hits te scoren. Dit album heeft potentiele hits op de schijf. “1000 Years” is zo ’n meezinger dat het goed doet op festivals en de radio. Heerlijke rock met een commercieel tintje. Het doet zelfs denken aan Bon Jovi en Kings of Leon die op ziek zijn naar het geheim van Springsteen. Het titelnummer en “Stay Vicious” verraad al (naast de hoes met het omgekeerd hart) dat dit album de verwerking van de scheiding van zanger Brian Fellon met zich mee brengt. Dit geeft de extra expressie aan het album, dat in de overtuigende zang te horen is. Al klinkt “Break Your Heart” als een cover van Tom Petty ‘Southern Accent”.

Als muzikale inspiratiebron voor dit album geeft Fellon aan dat het bij The 1975 ligt. Prima om met de tijd mee te willen gaan, al is zijn inspiratie nog vooral gericht op de good old 70 sounds. Nu in een gladdere productie, als is het ook weer niet te gelikt. Prima album en vervolg voor een nieuwe koers voor The Gaslight Anthem.

De band staat 15 november in de HMH te Amsterdam

Deel via social media: